Budjettiystävällisiä reissukohteita Euroopassa

Budjettiystävällisiä reissukohteita Euroopassa

Euroopassa riittää nähtävää ja koettavaa valtavasti, mutta toisinaan voi tuntua siltä, että suosittuihin kohteisiin matkustaminen saattaa mennä yli oman budjetin. Mutta ei hätää, sillä Euroopasta löytyy useita paikkoja, joihin pääsee reissaamaan budjettiystävällisesti. 

Maailma on täynnä erilaisia matkakohteita, joita monet meistä haluavat nähdä ja kokea lomallaan. Aina ei välttämättä tarvitse edes lähteä kovin kauas, jotta voi nauttia uusista kulttuureista ja maisemista. Euroopassa riittää nähtävää, ja vaikka monet suositut matkakohteet tänä päivänä ovatkin hyvin hinnoiteltuja, on edullisiakin kohteita silti olemassa. 

Koe ainakin nämä budjettiystävälliset kohteet Euroopassa

Monille loma tarkoittaa rentoutumista arjen kiireistä ja erilaisia keinoja siihen on monia. Joku haluaa viettää enemmän aikaa tärkeiden ihmisten parissa, toiset taas pelata erilaisia pelejä sivustoilla, kuten NetBet. Mutta yhä useampi miettii loman viettämistä muualla kuin kotimaassa. Matkakohteita on monia, mutta budjetti on aika usein yksi rajoittava tekijä. Mikäli reissukärpänen on kuitenkin päässyt puraisemaan, niin kannattaa kurkata ainakin nämä loistavat kohteet seuraavalle reissulle.

Albania on aliarvostettu helmi Välimerellä

Monille vielä tuntematon Albania on alkanut kasvattamaan suosiotaan matkailijoiden keskuudessa. Kyseessä on ihastuttavan vaihteleva maa, joka tarjoaa reissaajilleen unohtumattomia kokemuksia metsissä, vuoristoissa, järvimaisemissa, suloisissa pikkukylissä sekä tietysti kauniin turkoosilla hiekkarannoilla. Maa tarjoaa runsaasti koskemattomia paikkoja sekä mielenkiintoisen kulttuurin. 

Ilmasto on hyvin samanlainen kuin muissakin Välimeren maissa, eli talvet ovat sateisia ja viileitä, kun taas kesällä saa nauttia auringosta ja helteestä. Erojakin silti saattaa olla, sillä vuoristoiset alueet ovat tyypillisesti viileämpiä kuin rannikkoalueet. Halutessaan lentoja voi katsastaa Tiranaan tai harkita reissua Kreikan saaren, Korfun, kautta Sarandën rannoille.

Montenegro tarjoaa upeat puitteet ranta- ja aktiivilomailijalle

Tämä Euroopassa sijaitseva pieni Balkanin maa jää helposti naapurinsa Kroatian varjoon. Kyseessä on silti  edullinen matkakohde, joka tarjoaa matkailijoille upeat puitteet. Maassa tunnetaan erityisesti historiastaan, mutta myös henkeäsalpaavasti maisemistaan Kotorinlahdessa sekä Adrianmerellä. Montenegro tarjoaa rentouttavan rantaloman, vilkasta yöelämää sekä paljon aktiviteetteja ja tunnelmallisia kaupunkeja. 

Kypros on aurinkovarma kohde

Välimereltä löytyy myös aurinkovarma kohde nimeltä Kypros, joka on yksi Euroopan kauneimmista saarista. Suosituimpiin lomakohteisiin kuuluvat muun muassa Ayia Napa sekä Pathos. Kyproksella on rikas historia ja saari jakautuu tällä hetkellä kahtia. Kaksi kolmasosaa saaresta eli eteläosa on Kyproksen oman tasavallan hallitsema ja sinne tehdään suurin osa lomamatkoista. Alueella asuu kreikkalaisia ja kreikkalainen kulttuuri näkyykin etelässä hyvin vahvasti osana kulttuuria. Pohjoisosa puolestaan on Turkin miehittämä ja asuttama alue. 

Kypros tarjoaa reissaajilleen ihania rantoja, mielenkiintoisia kaupunkeja, vuoristoa sekä runsaasti historian havinaa. Erityisesti auringonpalvojat tykkäävät tästä kohteena, sillä saari tarjoaa aurinkoa ympäri vuoden, jopa 320 päivää.

Monipuolinen Turkki

Turkki on hyvin monipuolinen ja kiehtova kohde, joka tarjoaa reissaajille paljon koettavaa. Maa sopii hyvin elämyksille, rantalomille sekä kaupunkikohteena. Rantalomailijoiden kannattaa suunnata kohti Alanyan ja Antalyan rantoja, jotka sijaitsevat maan eteläpuolella. Molemmissa toki riittää myös historiallisia kohteita sekä shoppailtavaa.  

 

Kaupunkilomailuun sopii loistavasti Istanbul, joka toimii Aasian ja Euroopan rajana. Katukuvasta löytyy paljon kulttuuria, historiaa sekä pilvenpiirtäjiä. Suosittuja kohteita matkailijoille ovat muun muassa Sininen moskeija, Hagia Sofia, suuri basaari sekä Topkapin palatsi. Eikä tietenkään kannata unohtaa kokeilla turkkilaista hamamia, jossa reissun aikana kannattaa käydä rentoutumassa. 

Ikimuistoisia kokemuksia hakeville Turkista löytyy myös ainutlaatuinen paikka nimeltä Kappadokia. Keski-Anatolian tasangoilla sijaitseva kohde tunnetaan erityisesti kivimuodostelmistaan, ystävällisestä kylätunnelmastaan sekä tietysti ikimuistoisista kuumailmapalloajeluistaan.

Eurooppa täynnä kohteita matalalle budjetillekin

Reissubudjetin ei aina tarvitse olla kovin suuri, jotta voisi lähteä viettämään lomaa jonnekin aivan uudenlaisen kokemuksen äärelle. Euroopasta ja etenkin Välimeren läheltä löytyy useita mahtavia kohdevaihtoehtoja, jotka sopivat monenlaiselle reissaajalle ja budjeteille. Anna reissukärpäsen puraista ja lähde nauttimaan uusista kokemuksista johonkin yllä mainittuun kohteeseen!